Rebríček krstných mien v Poprade vedú Martin a Vanesa

10.01.2007 Poprad

Poprad 9. januára (TASR) - Rebríček najpopulárnejších krstných mien detí narodených vlani v popradskej nemocnici vedú Martin a Vanesa. Chlapčenské meno Marti...
Poprad 9. januára (TASR) - Rebríček najpopulárnejších krstných mien detí narodených vlani v popradskej nemocnici vedú Martin a Vanesa. Chlapčenské meno Martin \"kraľovalo\" pod Tatrami aj v roku 2005. Vanesa vystriedala na špici Viktóriu.

V prvej desiatke mien, ktoré rodičia dávali bábätkám, figurujú medzi chlapcami Michal, Patrik, Tomáš, Samuel, Adam, Matúš, Peter, Ján a Daniel. Medzi dievčatkami sú to Alexandra, Katarína, Kristína, Michaela, Simona, Viktória, Laura a Martina.
Do matriky narodených v Poprade zapísali vlani 1072 detí, čo je o 53 menej než rok predtým. V roku 2005 bolo zapísaných 1125 detí, čo bolo o 69 menej v porovnaní s rokom 2004. Podobne ako v predchádzajúcich rokoch aj vlani sa narodilo v Poprade viac chlapcov (562) ako dievčat (510).
S odstupom rokov sa do rebríčka \"top\" chlapčenských mien vrátil Ján a to nielen v Poprade, ale aj v Spišskej Novej Vsi, kde vlani zapísali do matriky narodených 897 detí. Rebríček chlapčenských mien tam vedie Samuel a dievčenských Vanesa.
 

Vyberte región